Verschillende diktes in betonvloer

U wilt in uw bedrijfshal en kantoor een betonnen bedrijfsvloer laten leggen. Maar nu loopt u tegen het probleem aan dat de bedrijfshal hoger staat dan uw kantoor. Dus hoe pakt u dit aan? Als de betonvloer namelijk niet met de juiste kennis en materiaal wordt gestort, kan dit problemen veroorzaken. Eén van de meeste voorkomende problemen zijn dat de dekvloer uit verschillende hoogtes bestaat.

Wat is een dekvloer?

Een vloer bestaat uit verschillende lagen. Als eerst is er de deconstructieve laag, ook wel de draagvloer genoemd. Daarbovenop komt de dekvloer. De dekvloer wordt met name gebruikt als egalisatie, maar wordt ook ingezet voor vloerverwarming en geluidsisolatie. Vervolgens wordt de woonbeton vloer (of een andere vloer naar keuze) bovenop deze dekvloer gestort.

Ongelijke hoogtes

Het kan voorkomen dat er op een later moment een kantoor bij de bedrijfshal wordt gebouwd. Hierdoor kan de dekvloer op een andere hoogte komen te liggen. AV Betonvloeren adviseert om de oude vloer er helemaal uit te halen. Soms wordt het beton over de oude vloer gestort, maar hierdoor kan onder het beton wrijving ontstaan. Op lange termijn kan het beton in zo’n geval gaan scheuren. Daarom is een gehele betonvloer van dezelfde dikte raadzaam; verschillende diktes leidt tot meer problemen. Er komt misschien meer werk bij kijken, maar voorkomen is beter dan genezen.

Vergeet de nabehandeling niet

Een bedrijfsvloer van beton is geschikt voor vele branches, maar zorg wel altijd voor een vloeistofdichte vloer. Door de vloer te impregneren, ontstaat er een vloeistofdichte vloer. Met deze nabehandeling voorkomt u dat vloeistoffen zoals verf of olie vlekken veroorzaken.

Laat uw vloer vlinderen

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw bedrijfsvloer te laten vlinderen. De vloer wordt glad gemaakt, waardoor deze hygiënischer en makkelijker in onderhoud wordt. Ook is een gevlinderde betonvloer slijt- en krasvast. Zo neemt de kans op beschadiging af én kunt u langer genieten van uw betonnen bedrijfsvloer.

Vloer doortrekken in uw woning

Ook als u een doorgetrokken vloer in uw woning wilt, raden wij aan om de oude vloer te verwijderen en een nieuwe betonvloer in zijn geheel te laten storten. Zo bent u het risico op wrijving en scheuren voor. Met een doorgetrokken woonbeton vloer wordt het niet alleen één mooi geheel, maar straalt de vloer ook karakter uit.

Vloerverwarming

Als u toch de gehele vloer en dekvloer eruit moet halen, kunt u meteen vloerverwarming overwegen. Een betonnen vloer kan namelijk erg koud worden, helemaal in de winter! Dan loopt u liever niet met blote voeten of sokken over de vloer heen. Een verwarmde betonvloer is dan toch wel een hele fijne luxe, voor u en uw gezin.

Passend advies

Elke betonvloer is verschillend, hierdoor wijkt de prijs per m2 ook af. Bij AV Betonvloeren geven wij u graag passend advies voor uw woning, bedrijfshal, terras of oprit past. Uw wensen en behoeftes staan bij ons centraal!

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over met dit artikel de verschillende diktes bij (beton)vloeren. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!