Waarom kiezen voor een oprit van beton?

Een oprit van beton is een verrijking van uw voortuin en woning. Door de strakke en robuuste uitstraling waar onkruid geen kans heeft. In dit artikel nemen we u mee in de vraag waarom de keuze voor een oprit van beton te overwegen.

Gewicht is bepalend voor dikte beton

Een oprit moet dik genoeg zijn, aangezien er personenauto’s overheen rijden. Bij tegels wordt een dikte van 6-8 cm geadviseerd met nog een flinke onderlaag van zand. Deze dikte wordt ook aangehouden bij een oprit van beton, maar hier is geen onderlaag van zand voor nodig. Voor een betonnen oprit heeft houdt u dus minimaal een dikte van 15 centimeter aan. Wel is dit afhankelijk van het gewicht wat de oprit zal moeten dragen.

Om u een goed beeld te geven zetten we hieronder de voordelen voor u op een rij:

Geen last van onkruid

Een groot voordeel van een oprit van beton is dat u geen last heeft van onkruid. U kunt voor een egaal oppervlak kiezen, maar u heeft u ook de mogelijkheid om een tegelmotief aan te laten brengen. Met een tegelmotief lijkt het net of er echte tegels met voegen liggen, maar dan zonder de lasten van onkruid.

Variatie met betonplaten

Mocht u niet één egale oppervlakte willen voor uw betonnen oprit, kunt u betonnen platen overwegen. Tussen de betonplaten  kan gras of grind aangebracht worden. Zo ontstaat een speels en dynamisch effect. Met de keuze voor beton zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij leggen u dit graag uit.

Sterk materiaal

Een oprit van beton straalt niet alleen luxe uit. De oprit is 0ok nog eens sterk en duurzaam. Doordat beton als één geheel wordt aangebracht, is er geen kans op verzakkingen of oneffenheden.

Vlinderen voor een strak resultaat?

Door de oprit te laten vlinderen krijgt de oprit een strak en robuust uiterlijk. Doordat de vloer is gevlinderd krijgt mos geen kans en wordt gladheid in natte maanden voorkomen. Naast het vlinderen kan een betonvloer buiten ook geïmpregneerd worden waardoor het onderhoud nog eenvoudiger wordt en algengroei of mos bijna uitgesloten is. Vuil heeft gewoon geen kans. Laat u goed informeren is ons advies.

Meerdere kleuren mogelijk

Er bestaan diverse kleurmogelijkheden voor een betonnen vloer, van antraciet tot zandkleur. Bij het vlinderproces kan er kleurpigment aan de betonvloer worden toegevoegd. Er zijn meerdere afwerking opties mogelijk, waardoor de vloer er nét weer anders uit komt te zien. Zo kunt u de betonvloer van uw oprit een unieke tint geven.

Houd rekening met de hellingsgraad

Bij een oprit van beton is het gewenst een hellingsgraad aan te houden. Deze hellingsgraad zorgt ervoor dat regenwater makkelijk afgevoerd wordt en er geen plassen kunnen ontstaan. Normaal gesproken wordt een hellingsgraad tussen de 1 en 1,5 centimeter per meter aangeraden.

Wat is de prijs?

De prijs voor een betonnen oprit is afhankelijk van verschillende variabelen en is anders voor elke oprit. Iedere situatie, wensen en behoeften is anders.

Wij, bij AV Betonvloeren, nemen graag uw wensen door en geven u een gericht advies voor uw betonnen oprit. Neem eenvoudig contact met ons op om een afspraak te maken om uw wensen door te spreken.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over met dit artikel over een betonnen oprit. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!