Waarom uw woonbeton vloer altijd 1 cm onder peil aanleggen?

Wanneer wij een woonbeton vloer aanleggen, adviseren wij altijd om 1 cm onder peil aan te houden. Dit houdt in dat de vloer 1 cm onder de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer geplaatst wordt. Het peil wordt tijdens de bouw van uw huis gebruikt als referentiepunt voor de hoogtemaatvoering. In deze blog geven wij verschillende redenen waarom wij bij AV Betonvloeren dit aanbevelen. De meest voornaamste reden waarom wij adviseren om een woonbeton vloer 1 cm onder peil aan te leggen, is vanwege eventuele toekomstplannen die u nu nog niet voor ogen heeft.

Laminaat of houtvloer aanbrengen

Stel, u heeft een betonvloer laten leggen en u besluit om na zoveel jaar hier een laminaat- of houten vloer overheen te plaatsen. Dan wordt deze klus een stuk makkelijker als de woonbeton vloer 1 cm onder peil is geplaatst. De laminaat- of houten vloer kan in zo’ n geval eenvoudig over de betonvloer worden geplaatst, omdat deze vlak is. Hierdoor kan de laminaat- of houten vloer op de betonnen vloer gelijmd worden. Daarnaast heeft u de keuze om een zwevende houten vloer te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat u geen last krijgt van een te hoog komen te liggen vloer, omdat u speling heeft door de wat lager liggende woonbeton vloer.

Verkoop woning

Ook voor toekomstige bewoners is het voordelig wanneer u de woonbeton vloer onder peil laat leggen. Uiteraard kunnen ze de bestaande vloer aanhouden, maar als deze niet bevalt is een nieuwe vloer zo gelegd. Ook kunnen ze een andere toplaag aanbrengen op de huidige woonbetonvloer. Voor nieuwe bewoners betekent dit weer een klus minder: de huidige vloer kan blijven liggen. Ook het kostenplaatje wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker.

Geen breekwerk

Laat u uw woonbeton vloer 1 cm onder peil plaatsen? Dan heeft u bij het leggen van een (eventuele) nieuwe vloer niet te maken met bijkomende breekwerkzaamheden. Doordat de vloer vlak is, kan een (eventuele) nieuwe vloer hier makkelijk overheen geplaatst worden. Zorg wel dat u de vloer eerst grondig schoonmaakt.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden waarom u een vloer 1 cm onder peil moet laten aanleggen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of heeft u interesse in een betonvloer?

Neem  gerust contact met ons op, wij spreken graag de mogelijkheden met u door.