Vloer renoveren of toch helemaal vervangen?

Heeft u net een, nieuw, bestaand huis gekocht maar is de vloer niet wat u zoekt? Omdat deze niet in de gewenste stijl is of simpelweg niet meer van de juiste kwaliteit is? Dan twijfelt u mogelijk of u de bestaande vloer gaat renoveren of compleet wilt vervangen. Als u zich oriënteert op een nieuwe woonvloer, neem dan zeker woonbeton mee in de overweging. Met een betonvloer van AV Betonvloeren hoeft u zich de komende 20+ jaar geen zorgen meer te maken over slijtage, heeft u een goed isolerende woonvloer en een stijl die aansluit bij zowel een landelijke als industriële interieur inrichting.

Vloer renoveren of vervangen?

Een mooie vloer is een belangrijk onderdeel van uw huis. Stel dat u graag die strakke uitstraling van een naadloos gelegde betonvloer wilt, maar u heeft nu een mix van beton en een ander type vloer. Is het haalbaar om die naadloze betonlook te krijgen zonder gedoe? Laten we praktisch bekijken wat het slimste is; deels renoveren of de hele vloer vervangen.

Bestaande betonvloer verlengen?

Een naadloze betonvloer ziet er strak en modern uit, dat valt niet te ontkennen. Maar als uw huidige vloer een mix is van beton en iets anders, loopt u tegen problemen aan. Het is een hele klus om die verschillende materialen naadloos te laten samenkomen. De verschillen in kleur, textuur en patroon kunnen er uiteindelijk nogal rommelig uitzien.

Wilt u écht die naadloze betonvloer? Dan is het vaak de beste optie om de hele vloer te vervangen. Dit zorgt voor een uniforme en moderne uitstraling in je hele huis. Een naadloze betonvloer verbindt alle ruimtes visueel en laat uw huis er strak en samenhangend uitzien.

Wat is duurder: vloerrenovatie of vloer vervanging?

Op het eerste gezicht lijkt een complete vloervervanging duur, maar kijk eens verder. Als u delen van uw oude vloer probeert te combineren met een nieuwe betonvloer, kunnen de kosten voor arbeid en materialen snel oplopen. En dan hebben we het nog niet eens over mogelijke reparaties en aanpassingen om de boel er fatsoenlijk uit te laten zien. Met volledige vervanging voorkomt u dit, en dat kan op de lange termijn kosten besparen. Nog los van het feit dat we vaak horen dat klanten relatief kort na een vloerrenovatie toch kiezen voor vloer vervanging, omdat het eindresultaat toch net niet naar wens was. Op die manier maakt u natuurlijk dubbele kosten. Zonde! Een woonbeton vloer van AV Betonvloeren is circa 12 cm dik en nagenoeg onverwoestbaar. Zo kiest u voor een woonvloer waar u héél lang geen vervanging voor hoeft te te zoeken!

Beetje inspiratie op doen? Neem ook even een kijkje tussen onze opgeleverde projecten.

Vloer vervangen? Kies dan voor de voordelen van een betonvloer!

Een betonvloer is helemaal van deze tijd en kan perfect worden gecombineerd met verschillende interieur stijlen. Van landelijk tot modern. Daarnaast biedt een woonbeton vloer veel voordelen op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort.

Houd de kou buiten en de warmte binnen

Een van de voordelen van betonvloeren is hun natuurlijke vermogen om warmte vast te houden. Dit betekent dat u in de winter minder last hebt van koude voeten. Zeker wanneer u deze woonbeton vloer combineert met vloerverwarming, waar deze ondergrond zeer geschikt voor is!

Een betonvloer zorgt voor een betere isolatiewaarde van uw woning. Dit betekent dat uw huis minder warmte verliest, waardoor u energie bespaart en u comfortabeler blijft, zelfs als de temperatuur buiten daalt. Meer wooncomfort tegen minder stookkosten dus!

Woonbeton is ideaal voor de keuken
vloer renoveren of vervangen? Kies voor woonbeton als duurzame optie!

Betere isolatiewaarde, gunstiger energielabel

Doordat een betonvloer de isolatiewaarde van uw woning fors kan verbeteren heeft dit vaak ook een positief effect op het energielabel van uw woning. Een beter energielabel is niet alleen goed voor de waarde van uw huis, maar uiteraard ook voor het milieu. Door te kiezen voor een betonvloer is uw woning efficiënter is in het gebruik van energie, wat niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor de planeet.

Vloer vervangen? Neem vrijblijvend contact op!

AV Betonvloeren is gevestigd in het Noord-Brabantse Veghel. Wij staan voor keiharde, strak afgewerkte betonvloeren. De prachtige creaties van ons kwaliteitsbedrijf zijn duurzaam, uniek en gemakkelijk te onderhouden. Het beton wordt mooi afgewerkt, heeft een moderne uitstraling en geeft de vloer een sfeervol karakter. We realiseren woonbeton vloeren in diverse kleurstellingen en met diverse soorten afwerkingen. AV Betonvloeren staat bekend om eerlijk advies, duidelijke afspraken en perfect afgeleverd werk. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. We helpen u graag.

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat we u helpen geholpen tijdens uw oriëntatie op een nieuwe woonvloer. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren