Betonvloer met weinig onderhoud

Bent u op zoek naar een vloer met weinig onderhoud voor uw nieuwbouw woning of aanbouw? Dan is een onderhoudsarme betonvloer wellicht een perfecte optie voor u. AV Betonvloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van kwalitatieve woonbeton vloeren waar u vervolgens vele jaren van kan genieten met minimaal onderhoud. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Neem dan snel even een kijkje bij onze projecten!

Betonvloeren zijn steeds meer in trek als vloerkeuze. Niet alleen vanwege de moderne en strakke uitstraling, maar ook door het robuuste en onderhoudsvriendelijke karakter van een behandelde betonnen vloer. Zo’n behandelde betonvloer noemen we ook wel woonbeton. Woonbeton is erg makkelijk te combineren met vloerverwarming en geschikt voor de gehele woning, het terras en zelfs de oprit. Geen drempels of hoogteverschillen creëren één strak geheel en laten een ruimte vaak groter lijken. Een betonvloer van woonbeton staat voor jarenlang woonplezier, zeker als u deze op de juiste manier behandelt. Heeft u huisdieren in huis en zoekt u een vloer waar katten- of hondenharen gemakkelijk te verwijderen zijn? Woonbeton maakt het fluitje van een cent. Kinderen in huis? Dan wordt er nog wel eens wat gemorst. Geen probleem met een geïmpregneerde woonbeton vloer.

Laat de vloer goed afwerken

Een onbehandelde betonvloer is gevoelig voor vuil en vlekken. Gemorste olie, koffie, thee of rode wijn trekt makkelijk in de vloer. Laat uw betonvloer daarom altijd vlinderen en impregneren.

Betonvloer vlinderen

Een gevlinderde betonvloer noemen we ook wel: woonbeton, gepolierd beton of een monolitisch afgewerkte betonvloer. Door de vloer te laten vlinderen, wordt deze gladder en minder poreus waardoor vuil minder snel aan de vloer zal hechten. Het vlinderen van betonvloeren is vakwerk en vraagt om een precieze timing. De toplaag van de betonvloer wordt opgeschuurd als deze nog net niet volledig is uitgehard. Daarna wordt er een slijtvast materiaal ingestrooid, waarna de vloer nog een keer geschuurd wordt. Hierdoor wordt de vloer slijtvast en gaat deze zeker twintig jaar mee.

Betonvloer impregneren

Na het vlinderen adviseren we u de vloer te laten impregneren. Hierdoor is de vloer makkelijker schoon te maken en trekken vlekken minder snel in de vloer. Toch gemorst? Geen probleem. U hoeft de vloer dan alleen maar met een nat doekje af te doen.

AV Betonvloeren; specialist in betonvloeren met laag onderhoud

Betonvloeren zijn zeer laag in onderhoud, mits gelegd door een deskundige partij. AV Betonvloeren legt betonvloeren van minimaal 8 centimeter dik, maar we raden zelfs een dikte van 12 centimeter aan. We kunnen een woonbetonvloer direct combineren met vloerverwarming. Na het storten van de betonnen vloer wordt deze vakkundig gevlinderd, wat zorgt voor een prachtige, robuuste en strakke afwerking. Hierdoor ontstaat een mooi en natuurlijk vlammenspel in het woonbeton. Bovendien kunnen we met behulp van kleurpigmenten de vloer iets lichter of donkerder maken, zonder afbreuk te doen aan de eigenschappen en uitstraling van een echte betonvloer. Het grote voordeel van een woonbetonvloer ten opzichte van een gietvloer is de duurzaamheid; een woonbetonvloer is een investering voor het leven. Deze vloer is vrijwel onverwoestbaar en blijft jarenlang mooi.

Nieuwbouwhuis of aanbouw? Perfecte situatie voor woonbeton!

Overweegt u woonbeton voor uw nieuwbouwhuis of aanbouw? Vraag dan tijdig om advies. Het is namelijk van groot belang dat deze vloer in één keer wordt gestort, zodat alle ruimtes perfect op elkaar aansluiten. Daarnaast is het essentieel dat het woonbeton overal gelijkmatig dik is en er geen hoogteverschillen zijn in de ondervloeren. Bij AV Betonvloeren zijn we gespecialiseerd in het aanleggen van woonbetonvloeren en kunnen we u hierbij uitstekend van dienst zijn.

Geniet ook buiten van een onderhoudsarme betonvloer

Het buitenleven wint in Nederland steeds meer aan populariteit; we willen graag met vrienden en familie buiten genieten. Met woonbeton kunt u de sfeer van binnen naar buiten naadloos laten overlopen. De woonbetonvloer van uw woonkamer kan onder de veranda of overkapping worden doorgetrokken, waardoor de sfeer in uw tuin versterkt wordt. Met een betonvloer terras kiest u voor een terras dat gegarandeerd strak blijft liggen, ook nadat er jarenlang overheen gelopen is. We kunnen een betonvloer terras volledig strak aanleggen, maar u kan ook kiezen voor de look van betonnen tegels. In dat geval frezen we naden in de betonvloer, waardoor de illusie van tegels wordt gecreëerd. Hét grote voordeel van een betonnen terrasvloer vergeleken met betontegels? Geen onkruid! Omdat er geen ruimte tussen de tegels aanwezig is, hoeft u geen onkruid te verwijderen op uw terras.

Strak gelegd, betonnen oprit of tuinpad.

Beton is een prachtig en veelzijdig materiaal dat voor diverse toepassingen geschikt is. Naast het aanleggen van woonbetonvloeren in uw nieuwbouwhuis en onder de veranda of overkapping, kunt u beton ook uitstekend gebruiken voor het realiseren van een oprit of tuinpad.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan betonplaten met grind ertussen of bodembedekkers. We hebben al vele succesvolle projecten uitgevoerd. Een betonnen oprit of tuinpad ziet er niet alleen mooi, strak en modern uit, maar is ook onderhoudsvriendelijk en tijdloos

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over met dit artikel over gietvloer of woonbeton vloer. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!