Hoe combineer ik woonbeton met de laatste bouw- en woontrends?

Wanneer u een huis gaat bouwen, wilt u wellicht de laatste woontrends terug laten komen in uw materiaalgebruik en interieur. Een betonvloer is bij uitstek geschikt om te combineren met verschillende woontrends. Duurzaamheid, een natuurlijke uitstraling en het gebruik van opvallende kleuren zijn begrippen die steeds meer een trend aan het vormen zijn binnen de bouw- en woonbranche. Wilt u de laatste trends graag terug laten komen in uw nieuwe huis? Denkt u er dan ook eens aan om woonbeton te laten leggen, zowel binnen als buiten uw huis.

Om alvast een beeld te krijgen van de veelzijdigheid van woonbeton, vindt u hier een aantal sfeerimpressies van woonbeton gecombineerd met verschillende stijlen en materialen.

Landelijk, modern of een beetje van beide?

Landelijk en modern zijn nog steeds veel voorkomende bouwstijlen in Nederland. Moderne, kubusvormige woningen met strakke witte muren en sfeervolle boerderijwoningen met veel hout zijn nog steeds in vrijwel iedere woonwijk in Nederland te vinden. Wanneer u een huis gaat bouwen, hoeft u natuurlijk niet perse aan een bouwstijl vast te blijven houden. Door het gebruik van verschillende materialen, zou u een stijl kunnen creëren die zowel landelijk als modern is. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van robuuste houten balken in combinatie met een superstrakke betonvloer.

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen bij het bouwen van een huis. Er worden steeds meer materialen gebruikt met een kleine ecologische voetafdruk en een lange levensduur. Wanneer u een huis bouwt, wilt u natuurlijk altijd kunnen genieten van een aangename temperatuur in huis en een goede isolatie. Een hoge jaarafrekening van de energiemaatschappij zit u dan weer niet op te wachten. Een woonbeton vloer past perfect binnen het plaatje van duurzaamheid. Een betonvloer is namelijk zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Door de samenstelling van de betonvloer wordt de warmte goed geleid en houdt de vloer daarnaast ook goed warmte vast. Dit is dus kostenbesparend op uw energierekening. Een betonvloer is ook nog eens slijtvast, waardoor het een lange levensduur heeft. Hoe langer de betonvloer in uw huis ligt, hoe mooier deze zelfs vaak wordt!

Natuurlijke materialen

Doordat klimaatverandering en milieuvervuiling een steeds grotere rol gaan spelen bij het bouwen van een huis, gaan we steeds meer over op het bouwen van ‘groene woningen’. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt voor minder schadelijke uitstoot en vervuiling van het milieu. Een betonvloer is niet alleen een natuurlijk product, maar geeft uw huis ook meteen een natuurlijke en robuuste uitstraling. Door woonbeton toe te passen in uw huis, haalt u buiten naar binnen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld uw oprit of terras te voorzien van een mooie woonbeton vloer. U kunt deze natuurlijk superstrak en naadloos laten leggen, maar heeft u er weleens aan gedacht om er een tegelmotief in te laten slijpen?

Kleurgebruik

Waar het de laatste jaren vooral een trend was om uw interieur zo neutraal mogelijk te houden, zien we nu weer steeds meer knallende kleuren in huis. Door deze te combineren met een woonbeton vloer creëert u rust in het interieur en springen de kleuren er nog meer uit. Daarnaast is een betonvloer neutraal van kleur en kunt u zonder veel gedoe regelmatig van interieur of kleur veranderen in huis. Door een betonvloer als basis in uw woning te gebruiken, kunt u extra uitpakken met dat ene felgekleurde tafeltje of die opvallende designstoel. Wilt u de vloer toch liever van een kleur voorzien? Door tijdens het leggen van de betonvloer gebruik te maken van kleurpigmenten, kunt u vrijwel iedere gewenste kleur laten terugkomen in uw betonvloer.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij u helpen uw vloer te combineren bij uw bouw- en woonstijl?

Wij hopen dat u met dit artikel over de laatste woontrends wat wijzer bent geworden over hoe u deze trends kunt combineren met een betonvloer. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!