Voorkom problemen in uw woonbeton met de juiste nabehandeling

U heeft een woonbeton vloer laten leggen in uw huis en hier wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een goede nabehandeling van woonbeton is van groot belang bij het behouden van de robuuste kwaliteit en uitstraling van de vloer. AV betonvloeren is een expert op het gebied van het leggen van woonbeton en de bijbehorende nabehandeling. In dit artikel leggen wij u uit waarom een goede nabehandeling van woonbeton zo belangrijk is en hoe wij dit aanpakken.

Waarom nabehandelen bij woonbeton

Het beschermen van uw woonbeton is belangrijk om lang te kunnen genieten van een mooie, vlekvrije vloer. Beton is van nature geen dicht materiaal door de open structuur van het product en de processen die zich afspelen tijdens het storten en drogen van beton. Na het storten van de betonvloer zakken de zwaardere delen van het beton naar beneden. Tijdens dit proces worden er luchtkanaaltjes gevormd, waardoor de betonvloer vatbaar is voor vuil en vloeistoffen. Om te voorkomen dat er hardnekkige vlekken ontstaan in uw woonbeton, is het dus belangrijk om deze goed na te behandelen.

In de vloer in plaats van op de vloer

Het klinkt natuurlijk het meest logisch om na het storten van woonbeton een sealer aan te brengen op de betonvloer. Zo is deze afgedicht en bestand tegen onder andere water en vuil. Helaas is de betonvloer met het aanbrengen van enkel een sealer niet geheel beschermd tegen vlekken, vuil en andere ellende die de vloer kunnen aantasten. Door de vloer op te schuren en deze vervolgens te impregneren wordt het beton tot een veel diepere laag beschermd. Daarnaast behoudt het beton door deze manier haar mooie, robuuste uitstraling en komt er geen glanzende laag op de vloer te liggen.

Geduld is een schone zaak

Daarnaast is het belangrijk om even te wachten met het nabehandelen van de vloer, zodat de kwaliteit van de vloer behouden blijft. Hoewel er bepaalde impregneermiddelen zijn die sneller op de vloer kunnen, is de richtlijn voor het nabehandelen van de vloer 6 weken. Hiermee bereikt u het beste resultaat en kunt u dus het langst genieten van een mooie, vlekvrije vloer. Wanneer woonbeton eerder nabehandeld wordt, is de vloer nog niet helemaal droog en kan dit ten koste gaan van de kwaliteit van uw betonvloer.

AV betonvloeren legt het belang van een goede nabehandeling bij woonbeton uit

Onze werkwijze

Wanneer wij bij u een woonbeton vloer hebben aangebracht, wachten wij een tijdje voor we terugkomen voor de nabehandeling. 6 weken na het vlinderen komen wij bij u terug om de juiste nabehandeling aan, of eigenlijk in, te brengen op de vloer. We gieten niet zomaar een sealer over de vloer, maar gaan de vloer helemaal klaarmaken om het impregneermiddel op te nemen. Zo is uiteindelijk niet alleen de toplaag van de vloer beschermd tegen vlekken en vuil, maar dringt dit helemaal door tot in het woonbeton.

Met een diamantschijf schuren wij de vloer op, zodat we met een diepe reiniging de poriën van de vloer open kunnen maken. Hierdoor kan de vloer meer impregneermiddel opnemen en wordt deze als het ware verweven met de woonbeton. Wanneer u een woonbeton vloer heeft laten leggen door een andere partij en er een onjuiste nabehandeling is gedaan, kunnen wij deze in de meeste gevallen voor u herstellen. Wij zullen dan de vloer opnieuw opschuren, zodat de poriën opengaan. Vervolgens zullen wij de vloer impregneren tot in de kern van de betonvloer en niet enkel een beschermlaag op de vloer aanbrengen.

Voordelen juiste nabehandeling woonbeton

Onderhoudsvriendelijk

Door woonbeton op de juiste manier na te behandelen kunt u hier veel voordelen van ondervinden. Allereerst is de vloer natuurlijk beschermd tegen vlekken en vuil, zodat de vloer zijn mooie uitstraling behoudt. Daarnaast is een goede woonbeton vloer naadloos aangebracht en profiteert u, zeker na het impregneren, van een onderhoudsvriendelijke vloer. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig met een dweil de hele vloer reinigen. Het is wel belangrijk dat u bij het reinigen van de vloer geen gebruik maakt van agressieve schoonmaakmiddelen of bleek. Dit kan ervoor zorgen dat woonbeton alsnog aangetast wordt en u vlekken of uitgebeten stukken in de vloer krijgt.

Kras- en hittebestendig

Door het beton te impregneren wordt deze niet alleen vlekbestendig, maar ook hitte- en krasbestendig. Zo is het dus geen probleem wanneer er regelmatig met stoelen geschoven wordt op woonbeton en ook een omgevallen glas thee zorgt er niet voor dat de vloer beschadigd.

Natuurlijke uitstraling

Wanneer er een coating aan wordt gebracht op de betonvloer, ontstaat er meestal een glanzende, spiegelachtige laag op de betonvloer. Hierdoor verliest woonbeton haar natuurlijke, robuuste uiterlijk, iets wat juist zo karakteristiek is voor deze soort vloer. Wanneer woonbeton geïmpregneerd wordt, wordt de uitstraling van de vloer niet of nauwelijks aangetast.

Woonbeton zelf nabehandelen of toch een professional inschakelen?

Het klinkt misschien simpel om na het leggen van een woonbeton vloer zelf de nieuwe vloer te voorzien van een beschermlaag. Hoe moeilijk kan het nou zijn om met een roller even een product over de vloer te rollen of zelfs alleen met de dweil te voorzien van een beschermlaag? Toch is het beter om een professional in te schakelen voor het nabehandelen van een woonbeton vloer. Dit is namelijk niet zomaar een klus, er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten.

AV Betonvloeren is gespecialiseerd in woonbeton én de nabehandeling hiervan

AV Betonvloeren is gespecialiseerd in het leggen van woonbeton vloeren én de nabehandeling van woonbeton. Dit doen wij al vele jaren, waardoor u bij ons kunt vertrouwen op deskundigheid en kwaliteit. Wij hebben het juiste gereedschap en de juiste producten om woonbeton op de juiste manier na te behandelen. Wij richten ons met name op de driehoek van Eindhoven, Nijmegen en s’-Hertogenbosch.  Maar ook buiten deze regio bent u van harte welkom. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw vloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over met dit artikel over het nabehandelen van een woonbeton vloer. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!