Woonbeton op kleur, is dat mogelijk?

U overweegt een betonvloer te laten leggen en vraagt zich af of de betonvloer in kleur mogelijk is? Er zijn veel mogelijkheden alleen zijn RAL kleuren niet mogelijk. Dit heeft te maken met de structuur van de betonvloer na het vlinderen. Deze is gevlamd waardoor er niet één kleur uitstraling is. Er is echter veel mogelijk door toevoeging van kleurpigmenten.

Betonvloer zonder kleurpigment

Allereerst even kort wat is nu een woonbeton vloer, hier is nog altijd onduidelijkheid over bij een hoop mensen. Een woonbeton vloer, ook wel een gevlinderde betonvloer is een vloer van minimaal 8 centimeter dik beton. Dit is heel iets anders dan een gietvloer of een beton ciré vloer.

Een woonbeton vloer kent zijn eigen natuurlijke kleur en is daarbij afhankelijk van de mix die wordt gebruikt. Het zand is hier medebepalend in, of er grijs zand gebruikt wordt of juist meer geel zand. Een natuurlijke betonvloer kent al zover kleur schakeringen dat deze mooi, rustig en stoer oogt. Los van het toevoegen van kleurpigment.

Betonvloer met extra kleur aanbrengen

Hoe wordt een extra kleuring aan een betonvloer aangebracht. Dit gebeurd voorafgaand en tijdens het vlinderen, polieren van de vloer. Er worden kleurpigmenten gestrooid die door het vlinderen opgenomen worden door de betonvloer. Dit machinaal opwrijven van de betonvloer zorgt ervoor dat er een harde slijtvaste vloer ontstaat met een prachtig vlammende sfeer waarin de kleurpigmenten zijn opgenomen.

Kleuren betonvloer

Veel is mogelijk in het kleuren van een betonvloer. Gangbaar is het om te werken met grijs- en zandtinten om de vloer een natuurlijk uiterlijk te laten behouden. Natuurlijk is het ook mogelijk om hier in zijn geheel van af te wijken. Kleuren zoals rood, paars, blauw en groen worden ook gebruikt voor specifieke toepassingen. Laat u goed informeren omdat een kleur toevoegen op zich geen probleem is maar het tijdloos effect van uw vloer wel verloren gaat. Specialisten in woonbeton kunnen u hierin samen met uw binnenhuis architect goed adviseren.

Impregneren van de betonvloer

Om de woonbeton vloer te beschermen wordt er een impregneermiddel aangebracht op de betonvloer. Dit is een transparant middel dat de kleur van ingebrachte kleurpigmenten in tact laat. De slijtvastheid van de vloer wordt door het impregneren verbeterd evenals de dichtheid waardoor de vloeistof opname minimaal tot nihil wordt.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Heeft u vragen of kleurpigmenten voor beton?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over met dit artikel over kleuren in combinatie met een woonbeton vloer. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!