Veelgestelde vragen over woonbeton

De woonbeton vloer wordt steeds vaker gekozen. De vloer is een echte eyecatcher in het interieur. Maar wat is een woonbeton vloer? Hoe duur is zo’n vloer? Wat zijn de voordelen en wat zijn de verschillende opties bij een woonbeton vloer?

Het is begrijpelijk dat u veel vragen heeft voordat u woonbeton wilt aanschaffen. In dit artikel zetten wij de veelgestelde vragen voor u op een rijtje!

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een cement gebonden vloer. Het beton wordt door middel van een betonpomp in de ruimte gestort. Vervolgens krijgt het een krachtige toplaag doordat het beton gevlinderd wordt. Hierdoor ontstaat er een soort gewolkt en uniek effect in de vloer. Door de vloer te impregneren wordt deze vloeistof afstotend.

Hoe dik moet woonbeton zijn?

Een woonbeton vloer moet een minimale dikte van 8 cm hebben. Maar wij adviseren een nog dikkere laag, van maar liefst 12 cm. Afhankelijk van de situatie kunnen er verschillende diktes ontstaan. Meer hierover in het artikel over hoe dik woonbeton precies moet zijn.

Wat is de droogtijd?

De droogtijd van een betonvloer vanaf het moment dat deze gestort, gevlinderd en geïmpregneerd is duurt 6 tot 8 weken. Dit kan afhankelijk van weersomstandigheden variëren.

Komt woonbeton in één kleur?

Woonbeton kent van nature één kleur, die van cement. Echter door pigment toe te voegen kan de kleur variëren en krijgt u uw eigen unieke vloer. Waarbij het ons advies is om de vloer wel een natuurlijke uitstraling te laten behouden voor een robuuste en strakke uitstraling.

Wat zijn de voordelen van woonbeton?

  • De unieke uitstraling van woonbeton zorgt voor een ware eyecatcher in het interieur
  • Woonbeton is warm en comfortabel in combinatie met vloerverwarming
  • Het is onderhoudsvriendelijk
  • De vloer kent een lange levensduur
  • Door te impregneren 85% of meer vloeistof afstotend
  • Er zijn meerdere kleuren mogelijk

Waar kunt u woonbeton laten aanbrengen?

Woonbeton kan in iedere ruimte aangebracht worden in uw huis. Ideaal voor de woonkamer of totale begane grond. Ook boven in een badkamer of gehele vloer op de bovenverdieping is mogelijk. Natuurlijk kunt u de vloer doortrekken naar buiten voor een prachtig resultaat.

Wat zijn de kosten voor woonbeton?

De prijs van een woonbeton vloer hangt af van de vierkante meters van de desbetreffende ruimte of ruimtes, de dikte die wordt aangebracht, de nabewerking en het impregneren. Iedere situatie is hierbij uniek en verdiend een aanpak op maat voor een optimale kwaliteit. De vakman legt u dit graag persoonlijk uit.

Is een betonlook vloer ook woonbeton?

Dit is een vraag die vaak langs komt. Een betonlook vloer is niet hetzelfde als woonbeton! Een betonlook vloer is namelijk op basis van polyurethaan en woonbeton op basis van cement. Een betonlook vloer is vaak een soort gietvloer die in een dunne laag over een bestaande vloer wordt aangebracht. De uitstraling is echt anders. Het verschil zit in de natuurlijke en authentieke uitstraling die woonbeton heeft.

Is woonbeton goed te onderhouden?

Een nabehandeling na het storten van woonbeton is essentieel. Door de vloer te impregneren wordt deze vloeistof afstotend tot wel 85% tot 95%. Hierdoor kunnen er niet snel vlekken in komen. Doordat de vloer naadloos is, kan deze heel gemakkelijk schoongemaakt worden met water. Het wordt sterk afgeraden om agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddel te gebruiken. Dit kan namelijk zorgen voor beschadiging aan de vloer.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat u het artikel over veel gestelde vragen over woonbeton uw heeft geholpen. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!