Wat zijn de voordelen van een gevlinderd betonnen terras?

Het buitenleven is het helemaal in Nederland, de tuin is steeds vaker een verlengstuk van onze woonkamer of woonkeuken. Daarbij willen we graag van alle gemakken voorzien zijn. Een gevlinderde betonnen terrasvloer is hierbij van toegevoegde waarde. Waarom? We zetten de voordelen voor u op een rij.

Allereerst, een gevlinderde betonnen terras in uw tuin heeft een stoere, strakke en luxe uitstraling. De vloer past als het ware bij ieder thema, u nu een meer klassieke tuin heeft of juist een hele moderne tuin. Het ziet er gewoon heel gaaf uit. Daarbij komt dat deze vloer veel voordelen heeft. Overweegt u een betonnen terras? Dan zijn dit de voordelen.

Onderhoudsvriendelijk

Wat dacht u van het onderhoud, een gevlinderde betonnen terras is naadloos. De vloer heeft een minimale dikte van wel 15 centimeter. Onkruid heeft geen kans. Verzakkingen komen niet meer voor en de gevlinderde vloer is makkelijk schoon te maken.

Goede afwatering

Doordat een gevlinderde betonnen terras onder afschot wordt aangebracht loopt het regenwater goed weg. Zo blijft er nagenoeg geen water achter op het gevlinderde terras. Is er iets geknoeid, een plakkerige substantie, wijn, of andere vloeistof, een emmer water erover en u spoelt het zo weg. De zon doet vervolgens de rest, de vloer droogt snel op en u kunt weer optimaal genieten. Wij adviseren u altijd persoonlijk met betrekking tot het afschot. Niet alleen hoeveel ook naar welke hoek of rand.

De investering

We praten hier over een investering en niet zozeer over de prijs. Een gevlinderd betonnen terras leg je niet voor een paar jaar aan. Als u alleen al de prijs van een betonnen terras, perfect op maat zonder naden, vergelijkt met die hele mooie grote tegels bent u zeker voordeliger uit. Naast de aankoop van de tegels moeten deze ook nog gelegd worden. Een gevlinderd betonnen terras is deze investering meer dan waard. U heeft hier jarenlang plezier van. De vloer wordt door de jaren heen alleen maar mooier en mooier omdat het een natuurproduct is.

Maatvoering

Welke vloer kan perfect op maat gemaakt worden? Dat is inderdaad de gevlinderde betonnen terras vloer. Er wordt op de gewenste maatvoering een bekisting aangebracht, de bekisting, waarbinnen de beton wordt gestort. De mogelijkheden in vormen en maten is enorm. Naast rechte vormen zijn ook ronde vormen mogelijk. Evenals het opnemen van lijnenspel. Graag vertellen wij u hier meer over tijdens een persoonlijk advies.

Meerdere kleuren

Wilt u een egale betonnen terrasvloer met een strakke, prachtige uitstraling? Dan kiest u voor een gevlinderde terrasvloer van beton. Tijdens het vlinderen is het mogelijk een kleurpigment toe te voegen waardoor de terrasvloer de gewenste kleur krijgt. Ons advies is om hierbij voor natuurlijke kleurtinten te kiezen. Beton is immers een natuurproduct. Zo kan de vloer juist wat donkerder of lichter gemaakt worden. Ook zandtinten zijn hierbij mogelijk.

Verlichting

Terrasspots integreren in de betonnen terrasvloer is heel goed mogelijk en op iedere gewenste plaats. Ideaal om met geïntegreerd licht de juiste sfeer op uw terras naar voren te laten komen tijdens de lange zomeravonden of in de winter als het al vroeg donker is.

Impregneren

Indien u wenst is het ook mogelijk de gevlinderde betonnen terrasvloer te impregneren waardoor deze bijna helemaal vloeistof dicht is. Dit wordt vooral toegepast binnen bij een woonbeton vloer binnenshuis. Echter het is ook mogelijk om uw terrasvloer te impregneren, zeker als u dit toepast in een buitenkamer in de tuin. Of onder een overkapping waarbij u deze kunt afsluiten door glazen schuifwanden.

Vloerverwarming

Naast de bovenvermelde voordelen is het ook heel goed mogelijk om vloerverwarming aan te brengen. Dit wordt meer en meer toegepast bij overkappingen aan huis als verlengstuk van de woonkamer. Deze buitenkamers zijn vaak volledig afsluitbaar. Door vloerverwarming aan te brengen heeft u altijd warme voeten in een koudere periode. De warmtegeleiding van beton is ideaal. Door de massieve vloer is er weinig stilstaande lucht aanwezig en is de vloer sneller warm en veel energiezuiniger. Het is wel belangrijk om bij het in gebruik nemen van de vloerverwarming een opstookprotocol te volgen om scheuren te voorkomen. Uw betonvloer specialist kan u hier goed over informeren.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Heeft u interesse in een gevlinderd betonnen terras?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over met dit artikel over de voordelen van een gevlinderde betonnen terras. Heeft u vragen of interesse in de aanleg van een terras? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!