Woonbeton aanbrengen of woonbeton storten?

“Kunnen jullie een woonbeton vloer komen storten?” We merken dat er nog wel eens verwarring is rondom de juiste terminologie. Want breng je een woonbeton vloer aan? Of spreek je over het storten van een woonbeton vloer?

Als we het hebben over woonbeton storten, dan bedoelen we puur het initiële proces van het gieten van het betonmengsel op de ondervloer. Dit is de eerste stap waarbij het vloeibare beton in de voorbereide ruimte wordt geplaatst. Storten is dan ook een term die beter gelinkt kan worden aan het aanbrengen van een betonnen ondervloer, in plaats van een esthetische woonbeton vloer.

Woonbeton aanbrengen is de iets bredere term en verwijst naar het gehele proces van het aanbrengen van een woonbeton vloer, inclusief zowel het storten van het beton als de afwerking ervan. Het omvat alles van de voorbereiding van de ondergrond tot het uiteindelijke gladmaken en behandelen van de oppervlakte. Want een nette woonbeton vloer stort je niet zo maar even. Dat vergt vakmanschap, ervaring en een gedegen proces.

Woonbeton aanbrengen door AV Betonvloeren

Bij AV Betonvloeren begrijpen we dat u op zoek bent naar een vloer die een leven lang meegaat. Onze woonbeton vloeren zijn gemaakt om te overleven. We hebben het over echt, stevig woonbeton, niet te verwarren met dunnere opties zoals gietvloeren of beton ciré. Onze betonvloeren worden aangelegd met een dikte van minimaal 8 tot 12 centimeter, wat ze bijzonder duurzaam maakt. Terwijl andere vloertypes door gebruik kunnen slijten, staat AV Betonvloeren garant voor een vloer waarop u jarenlang kunt vertrouwen. Bovendien kunt u genieten van een strakke, naadloze afwerking die de charme van uw woning verhoogt, zonder zorgen over drempels of voegen. Met de juiste nabehandeling zorgen we ervoor dat de woonbeton vloer gemakkelijk schoon te maken is waardoor u weinig onderhoud aan de vloer hebt.

Woonbeton aanbrengen én vlinderen

AV Betonvloeren vlindert de vloer na het aanbrengen van de woonbeton. Dit nauwkeurige proces, ook wel polieren genoemd, start wanneer het beton precies hard genoeg, maar nog niet volledig uitgehard. Onze ervaren vakmensen schuren dan de toplaag van de vloer licht op en strooien hier een slijtvast materiaal overheen. Vervolgens wordt de vloer opnieuw gevlinderd met behulp van de juiste afwerk bladen op de vlindermachine. Dit herhalen we meerdere keren, wat resulteert in een bijzonder gladde, slijtvaste betonvloer met een schitterende uitstraling.

Het effect van het vlinderen is tweeledig. Ten eerste zorgt deze techniek ervoor dat de betonvloer extreem duurzaam wordt, bestand tegen dagelijks gebruik en slijtage. Ten tweede levert het een prachtig gepolijste look op die uw ruimte een moderne en stijlvol uiterlijk geeft. Deze combinatie van duurzaamheid en uitstraling maakt de door AV Betonvloeren gevlinderde woonbeton vloer tot een uitstekende keuze voor zowel particuliere als zakelijke ruimtes.

Betonvloer impregneren

Na het vlinderen is het mogelijk om de betonvloer te impregneren. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Zo kan er een coating aangebracht worden op de woonbeton vloer. Deze coating ligt dan als het ware op de vloer en is gevoelig voor slijtage. Ons advies is ten alle tijden om de vloer te impregneren door de vloer licht op te schuren waardoor deze weer een beetje poreus wordt. Tijdens dit proces brengen we de impregneer aan en kan deze diep in de ontstane poriën van de gevlinderde vloer trekken. Zo wordt de vloer perfect duurzaam verdicht. Vraag dit altijd goed na, vaak zien wij bij vragen dat men achteraf een coating heeft aangebracht die na verloop van tijd voor problemen zorgt. Wat niet wil zeggen dat dit niet op te lossen is. De vloer kan alsnog opgeschuurd worden waarna er op een juiste wijze wordt geïmpregneerd.

Veelzijdigheid en gemak met aanbrengen van woonbeton

Kiest u voor woonbeton, dan kiest u voor veelzijdigheid. Of u nu een strakke, moderne look wilt of juist een robuuste, landelijke uitstraling, AV Betonvloeren biedt een scala aan opties. We helpen u graag bij het vinden van de perfecte uitstraling voor uw woning.

Wist u dat betonvloeren ook ideaal zijn in combinatie met vloerverwarming? Ze zijn energiezuinig en houden uw ruimte efficiënt warm. Daarnaast is het onderhoud van deze vloeren een fluitje van een cent, dankzij de vocht- en vuil afstotende impregnering. En voor de liefhebbers van een tegellook zonder de nadelen van voegen, biedt AV Betonvloeren een innovatieve oplossing met gefreesde lijnen, die de illusie van tegels creëren zonder de gebruikelijke problemen. Dit maakt woonbeton ook een hygiënische keuze voor huizen met huisdieren, waarbij eenvoudig onderhoud en schoonmaak voorop staan.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over het storten en het aanbrengen van een woonbeton vloer. Heeft u nog vragen of interesse in een woonbeton vloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!