Met gevlinderde woonbetonvloer geen cementdekvloer nodig!

AV Betonvloeren biedt hoge kwaliteit woonbeton vloeren in diktes variërend van 8 tot 12 cm, wat resulteert in een robuuste en duurzame vloeroplossing. Deze vloeren zijn oersterk en onderhoudsarm, waardoor ze een uitstekende investering zijn op lange termijn. Met een gevlinderde woonbeton vloer van AV Betonvloeren hoeft u nooit meer uw vloer te vervangen.

Bovendien is het bij een gevlinderde woonbeton vloer niet meer nodig om een cementdekvloer in uw nieuwbouwwoning aan te leggen. Dit biedt aanzienlijke voordelen, waaronder kostenbesparing, tijdsbesparing en verminderde kans op scheuren. Door direct te kiezen voor een gevlinderde woonbeton vloer van AV Betonvloeren, geniet u van een snelle installatie en een naadloze, duurzame vloer die perfect past bij uw moderne leefomgeving. Als u op zoek bent naar een moderne woonbeton vloer is voor uw nieuwbouwwoning is het aanleggen van een vloer van écht gevlinderd beton om meerdere redenen de beste keuze.

Voordelen van gevlinderd woonbeton in nieuwbouwwoning

Zeker bij een nieuwbouwwoning is het aanleggen van een gevlinderde woonbeton vloer een waardevolle investering in uw woning. Als u een betonlook vloer wilt, is dit kwalitatief gezien de beste keuze. Een echte woonbeton vloer, zoals AV Betonvloeren deze aanlegt, gaat vele malen langer mee dan een betonlook vloer als een gietvloer. In tegenstelling tot het aanbrengen van een gietvloer, vereisen onze woonbeton vloeren geen extra cementdekvloer.

Het overslaan van de cementdekvloer bij het aanleggen van een gevlinderde woonbeton vloer van AV Betonvloeren kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. De kosten voor het aanleggen van een cementdekvloer, inclusief materialen, arbeid en tijd, kunnen aanzienlijk zijn. Door direct te kiezen voor een gevlinderde woonbeton vloer, vermijdt u deze extra kosten en optimaliseert u uw budget voor de vloerafwerking van uw woning.

Bespaar tijd tijdens het bouwproces van uw nieuwbouwwoning

Naast kostenbesparingen biedt het overslaan van de cementdekvloer ook aanzienlijke tijdsbesparingen tijdens de bouw of renovatie van uw woning. Het aanleggen van een cementdekvloer vereist tijd voor het drogen en uitharden voordat de definitieve vloerafwerking kan worden aangebracht. Door dit proces over te slaan en direct te kiezen voor een gevlinderde woonbeton vloer, verkort u de bouwtijd en kunt u sneller genieten van uw nieuwe vloer.

Altijd een mooi eindresultaat

Een ander voordeel van het overslaan van de cementdekvloer is de verminderde kans op scheuren in de vloer. Cementdekvloeren zijn vatbaar voor scheuren als gevolg van verschillende factoren, waaronder krimp, uitzetting en ongelijke ondergronden. Door direct te kiezen voor een gevlinderde woonbeton vloer, die rechtstreeks op de constructievloer wordt aangebracht, minimaliseert u het risico op dergelijke problemen en geniet u van een stabiele en duurzame vloeroplossing.

Laat uw woonbeton vloer wel altijd vlinderen

Met een gevlinderde betonvloer bedoelen we niet dat we vlinderpatronen in het beton aanbrengen. Het vlinderen van beton is het afwerken van het uithardende beton, zodat er een gladde afwerking en kleurschakeringen ontstaan. De naam heeft het proces te danken aan de machine die de werkzaamheden verricht: een vlindermachine. De machine heeft een roterende schijf met messen die lijken op de vleugels van een vlinder. Een ander woord voor een gevlinderde betonvloer is ook wel woonbeton. AV Betonvloeren is een specialist op het gebied van woonbeton en realiseert iedere dag betonvloeren voor particulieren en bedrijven.

Een gevlinderde betonvloer is naadloos, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Het heeft een stoere uitstraling en is bestand tegen krassen en slijtage, waardoor het ideaal is voor verschillende toepassingen.

Hoe werkt het vlinderen van een betonvloer?

Allereerst storten we natuurlijk de betonvloer. Na het storten wordt de betonvloer genivelleerd en gladgestreken om en gelijkmatig oppervlak te creëren. Hierna moeten we een poosje wachten totdat we de betonvloer kunnen vlinderen. Het beton moet voldoende tijd krijgen om te drogen en uit te harden voordat het vlinderproces begint. Wanneer de betonvloer te vroeg gevlinderd worden bestaat de kans op onvolledige uitharding, vervorming van het oppervlak en uitdagingen bij het realiseren van de gewenste afwerking. Daarnaast kan het te vroeg vlinderen van de vloer leiden tot een verminderde duurzaamheid van de vloer, doordat de deze gevoeliger is voor slijtage, scheuren of andere vormen van schade op de lange termijn.

Een glad en gepolijst oppervlak

Zodra het beton net hard genoeg is om op te lopen maar nog niet helemaal uitgehard is, schuren we voorzichtig de bovenste laag van het betonoppervlak op. Hier kan een slijtvast materiaal worden ingestrooid voor extra bescherming. Vervolgens wordt de vloer opnieuw gevlinderd met afwerkbladen op de vlindermachine. Dit proces wordt herhaald totdat een glad en slijtvast oppervlak is bereikt.

De machine is uitgerust met roterende messen en die over het betonoppervlak bewegen terwijl de machine draait. Hierdoor wordt het oppervlak gladgestreken en gepolijst. Tijdens deze stap kunnen eventueel ook de randen en hoeken van de vloer behandeld worden om gelijke afwerking te krijgen.

Na het vlinderen kan de vloer nog verder gepolijst worden om een glanzende afwerking te creëren. Dit kan door de korrelgrootte van de schuurmiddelen geleidelijk te verkleinen. Dit proces kan herhaald worden totdat de gewenste glans is bereikt.

Nabehandeling tegen vlekken en slijtage

Afhankelijk van de gebruiksdoeleinden en wensen en behoeften van klant, kan het betonoppervlak nog nabehandeld worden. We impregneren dan de betonvloer, zodat deze beschermt is tegen vlekken, slijtage en andere schade.

Duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer

Een gevlinderde betonvloer is heel robuust en gaat daardoor lang mee zonder er al te veel aandacht aan te besteden. Dit betekent dat u jarenlang kunt genieten van een sterke en stevige vloer die bestand is tegen slijtage, krassen en andere vormen van schade. Of het nu gaat om een drukke bedrijfsruimte waar veel met materialen gesleept wordt of een huis waar veel activiteit is; een gevlinderde betonvloer is opgewassen tegen het intensief gebruik van de vloer.

Een gevlinderde betonvloer heeft een glad en naadloos oppervlak waardoor het schoonmaken van de vloer een fluitje van een cent is. Af en toe met stofzuiger eroverheen om kruimels en andere vuil- en stofdeeltjes te verwijderen en vervolgens even dweilen is voldoende om het oppervlak schoon te houden. Geen gedoe met regelmatig behandelen tegen vlekken, zeker wanneer u de vloer nabehandeld hebt.

De betonvloer kan op uw wensen en behoeften aangepast worden door verschillende kleuren of afwerkingen toe te passen. Hierdoor sluit de betonvloer perfect aan bij iedere ruimte en wordt het een onderdeel dat de look en feel van de ruimte versterkt.

Gevlinderde woonbeton met vloerverwarming? Geen probleem!

Gevlinderde betonvloeren zijn uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarmingssystemen, waardoor u een efficiënte en comfortabele verwarmingsoplossing kunt realiseren die het hele jaar voor een aangename temperatuur zorgt.

Daarnaast heeft beton de prettige eigenschap om warmte op te slaan, wat kan helpen bij het reguleren van de temperatuur in de ruimte. Dit kan bijdragen aan het verhogen van het comfort in de ruimte én het verlagen van de stookkosten door de isolerende waarde van de betonvloer.

Zoekt u een specialist in gevlinderde woonbeton vloeren?

AV betonvloeren is specialist in advies, aanleg en verwerking van de vele soorten betonvloeren. Wij zijn een Brabants bedrijf gevestigd in Veghel en richten ons op de regio. Heeft u een nieuwbouwwoning of bestaande woning welke u graag wilt voorzien van een topkwaliteit woonbeton vloer? Of wilt u uw terras of oprit voorzien van duurzame betonvloer? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

Persoonlijk contact, korte lijnen en jarenlange ervaring staan garant voor passend advies voor de door u gekozen toepassing.

Wij staan voor duurzame strak afgewerkte kwaliteitsvloeren voor bedrijven en particulieren met een sterke focus op unieke woonbeton vloeren voor een optimale woonbeleving in uw woning.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!