Een woonvloer van beton: de voor- en nadelen

Bent u zich aan het oriënteren op woonvloeren? Neem dan even goed te tijd om de voor- en nadelen van ieder type woonvloer naast elkaar te zetten. Een vloer is sterk bepalend voor de uitstraling van uw woning. Daarnaast brengt de ene woonvloer een stuk meer onderhoud met zich mee dan de andere vloer. Goed om de voor- en nadelen dus even goed op een rij te zeggen, want naast smaak is daarom ook de manier waarop u wilt wonen van doorslaggevend belang.

Heeft u een gezin met kleine kinderen en wilt u niet continu met een doekje achter hen aan lopen? Dan is het fijn dat de woonvloer water- of vochtbestendig is en tegen een stootje kan. Zo’n vloer haalt u zeker in huis wanneer u kiest voor een woonvloer van beton.

Een woonvloer van beton past bij vrijwel iedere woonstijl, door de manier van aanbrengen. Of u nu gaat voor een landelijk, industrieel of strakke en moderne uitstraling. Met een woonvloer van beton zit u altijd goed. Maar… net zoals ieder ander materiaal kent ook beton naast de voordelen wat nadelen. We zetten hier alles voor u op een rij, zodat u een weloverwogen afweging kan maken.

De voordelen van een woonvloer beton

Het moge duidelijk zijn dat wij bij AV betonvloeren groot voorstander zijn van een betonnen woonvloer . En niet zonder reden!

De vloer is onverwoestbaar.

Een woonvloer van beton gaat een leven lang mee. Let wel; we hebben het hierbij over een échte betonnen woonvloer. Niet te verwarren met een gietvloer of beton ciré vloer. De woonvloeren van AV betonvloeren worden aangelegd met minimaal 8 tot 12 centimeter beton. Een gietvloer en beton ciré vloer is slechts een paar minimeter dik. Door gebruik van de vloer slijt de bovenlaag waardoor dit type vloer beduidend minder lang mee gaat. AV betonvloeren staat garant voor een vloer waar u jarenlang van kunt genieten.

Naadloos te leggen.

Een van de voordelen is dat u bij een woonvloer van beton een volledig strakke vloer in huis haalt. Geen naden, geen drempels, geen voegen.

Diverse uitstralingen mogelijk.

Voor een strakke look is woonbeton in één kleur aan te raden. Wilt u een robuuste of meer landelijke uitstraling? Dan is een gemêleerde woonvloer van beton wellicht wat voor u. Vindt u het lastig om een keuze te maken? AV betonvloeren helpt u graag! Profiteer van onze jarenlange ervaring en neem vrijblijvend contact op voor advies!

Goed te combineren met vloerverwarming.

Duurzame oplossingen juichen wij altijd toe. Vloerverwarming is meer duurzaam dan verwarming via radiatoren. U verbruikt minder energie om de ruimte warm te krijgen én te houden. Een woonvloer van beton is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Onderhoudsvriendelijk.

Door de betonvloer van de juiste coating te voorzien, is uw vloer niet alleen vocht bestendig maar ook vuil afstotend. Hiervoor is de betonvloer zeer eenvoudig schoon te maken en te houden.

Tegellook zonder vieze voegen.

Wilt u graag een tegellook in uw woning? Door lijnen te frasen in de betonlaag creëren we de look van tegels, zonder te hoeven voegen. Hierdoor realiseren we een tegellook woonvloer die strakker ligt dan iedere échte tegelvloer. Geen holle ruimtes onder tegels, geen tegels die na jaren los komen te liggen. Geen voegen die smerig worden of uitslijten. De vloer blijft door de jaren heen net zo strak liggen als toen hij net is aangebracht. De tegellook vloer passen we vooral buiten toe maar kan ook binnen.

Zeer geschikt voor huisdieren.

Deelt u uw woning met één of meerdere huisdieren? Een geïmpregneerde woonvloer van beton is een hygiënische keuze. Door het gladde oppervlak blijven haren niet aan de vloer gehecht. Heeft u een puppy in huis? Dan is het fijn om te weten dat een eventueel ongelukje tijdens de zindelijkheidstraining eenvoudig opgelost is.

De nadelen van een woonvloer van beton.

Zoals gezegd; ieder voordeel heeft ook zo zijn nadeel. Beton is hierin geen uitzondering. Hier zijn een aantal zaken die u goed in het achterhoofd moet houden, wanneer u een woonvloer van beton overweegt.

Kans op scheuren.

Beton is een natuurlijk materiaal en kan “werken”. Door uw woonbeton door een vakkundige partij als AV betonvloeren aan te laten leggen minimaliseert u de kans op scheuren enorm. Niet voor niets leggen wij een vloer van zo’n 8 á 12 centimeter dik. Besteden wij de grootste mate van aandacht aan de juiste bewapening en bijleg wapening op kritische punten om de kans op scheuren te voorkomen.

Niet de goedkoopste woonvloer.

Een woonvloer van beton kan een leven lang mee gaan. Daardoor is het onder aan de streep misschien wel één van de meest voordelige woonvloeren. Bent u echter niet voornemens om langer dan 10 jaar in de woning te blijven wonen? Dan is deze woonvloer vergeleken met andere ondergronden niet de meest voordelige optie.

Niet zelf te leggen.

Een laminaatvloer of tapijtvloer is eenvoudig zelf te leggen. Dat valt over een betonnen woonvloer echter niet te zeggen. Dit moet u echt aan een professional overlaten, om vervelende problemen achteraf te voorkomen.

Niet direct te betreden.

Beton heeft tijd nodig om te drogen. Afhankelijk van de benodigde dikte van de beton en de omgevingstemperatuur heeft de vloer 5 tot 8 weken nodig om volledig te drogen.

Kan een woonvloer van beton altijd?

In principe kunt u iedere woonruimte voorzien van een betonnen woonvloer met of zonder vloerverwarming. U dient wel rekening te houden dat er minimaal 8 tot 12 centimeter beton aangebracht moet kunnen worden. Dat de vloer gevlinderd moet kunnen worden door een vlindermachine. Dit betekent dat erg kleine ruimtes, zoals een krappe badkamer, een uitdaging kunnen vormen. Echter is vrijwel overal een mouw aan te passen! Benieuwd of uw woonwens vervuld kan worden? Neem gerust eens contact op met AV betonvloeren om uw wensen te bespreken. We denken graag met u mee.

Trek uw woonvloer door naar buiten voor extra luxe!

Een woonbeton vloer is een schitterende investering in uw huis waar u jarenlang plezier van gaat hebben. Waarom zou u die luxe niet doortrekken naar buiten? AV betonvloeren kan bijvoorbeeld ook uw oprit, garage of terras voorzien van duurzame en super strak gelegde betonvloer. Neem even een kijkje tussen onze opgeleverde projecten en ontdek de oneindige mogelijkheden die een woonvloer van beton u te bieden heeft. Voor binnen én buiten.

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

AV Betonvloeren; uw specialist in betonvloeren

AV betonvloeren is specialist in advies, aanleg en verwerking van de vele soorten betonvloeren. Wij zijn een Brabants bedrijf gevestigd in Veghel en richten ons op de regio.

Persoonlijk contact, korte lijnen en jarenlange ervaring staan garant voor passend advies voor de door u gekozen toepassing.

Wij staan voor duurzame strak afgewerkte kwaliteitsvloeren voor bedrijven en particulieren met een sterke focus op unieke woonbeton  vloeren voor een optimale woonbeleving in uw woning.