Een unieke betonvloer terras buiten?

Bij een betonvloer denken de meeste mensen aan een vloer in huis. Een ruwe betonvloer die nog voorzien moet worden van hout, tegels of ander materiaal voor verdere afwerking. We denken niet direct aan een strak gelegde vloer voor een terras buiten met, heel verrassend, een betonlook.

De ruw gestorte betonvloer is ook veruit de meest bekende manier om beton te gebruiken voor een vloer in huis, overkapping of garage. Maar beton is een materiaalsoort waar u ook heel mooi iets unieks en creatiefs kunt maken. Beton vormt zich naar iedere vorm die u maar wilt; het hangt volledig af van de mal die wordt gemaakt. De enige beperking van beton is uw eigen creativiteit! Beton is ideaal voor een terras buiten.

Een terras met betonnen tegellook

AV betonvloeren legt regelmatig een terrasvloer van beton aan. Beton is, mits op de juiste manier nabehandeld, perfect voor buiten gebruik. Een terras met betonnen vloer is nagenoeg niet stuk te krijgen en wordt door de jaren heen eigenlijk alleen maar mooier. De meeste mensen vragen om een terras waarbij het lijkt alsof de vloer bestaat uit losse tegels. Zoals we hebben gerealiseerd bij een schitterende woonboerderij. Zie het project: Terrasvloer betonnen tegellook buiten.

In dit project lijkt het alsof de terrasvloer buiten uit losse tegels is opgebouwd, terwijl de vloer in realiteit één massieve beton laag is waar lijnen in zijn gefreesd om de indruk van tegels te wekken. Het grote voordeel hiervan is dat het oogt als een extreem strak gelegde tegelvloer waarbij onmogelijk onkruid tussen de tegels kan groeien. Een groot voordeel ten opzichte van een echte tegelvloer met voegen! Een dergelijke betonvloer is prachtig voor een terras en betonnen oprit.

Betontegels op maat voor een creatief en uniek tuinontwerp!

Zo hebben we ook een terras mogen realiseren met een compleet andere uitstraling! De bewoners wilden een tuin die anders is dan andere tuinen. Een tuin die weinig onderhoud vergt. De wens voor grote betontegels kwam al snel naar voren. De tuineigenaren wilde unieke vormen. Het mocht best wat speels hebben. Dit heeft geresulteerd in betontegels met aparte vormen. Een betonnen terrasvloer waarbij het lijkt alsof een grote, betonnen, plaat boven de tuin in scherven is gebarsten. De betonnen ” scherven” zijn vervolgens op speelse wijze in de tuin beland waarbij vanzelf een pad is ontstaan. Tussen de betonnen platen door is er wat ruimte voor een plant hier en daar. Betontegels zoals deze zijn natuurlijk in geen enkele tegelzaak te verkrijgen. Dit is volledig maatwerk. Daarmee hebben de tuineigenaren een tuin die werkelijk uniek in zijn soort is. Met weinig onderhoud, want de betonnen platen zijn voorzien van vuil afstotende impregnering.

Een zwevend terras van beton!

Wie denkt dat een betonvloer terras buiten saai is heeft nog geen kennis gemaakt met AV Betonvloeren. Beton is een enorm mooi materiaal, met de juiste kennis en ervaring zijn heel bijzondere vloeren te realiseren als terras. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zwevende terrasvloer! Hoewel het af en toe zo lijkt kunnen we niet écht toveren met beton natuurlijk. De betonnen terrasvloer buiten die u hieronder ziet zweeft dan ook niet echt, maar door slim ontwerp van het onderstel geeft het wel de suggestie te zweven. Een technisch hoogstandje met een bijzonder resultaat al zeggen we het zelf. Door hoogte verschil aan te brengen geeft dit terras de hele tuin meteen meer dynamiek. Het is een ware eye-catcher geworden in de tuin. Het betonnen trapje aan de voorzijde, die naadloos overloopt in het terras, maakt het helemaal af. In de betonnen vloer zijn lijnen gefreesd om de indruk van tegels te wekken.

Een terrasvloer waar u lang van geniet!

De terrasvloer is gevlinderd. Het vlinderen, of polieren, van de vloer maakt het beton extra slijtvast en voorkomt eventuele scheuren door invloed van weersomstandigheden. Het maakt het oppervlak ook glad waardoor vuil zich veel minder gemakkelijk kan hechten. Dat scheelt weer een hoop tijd in het onderhoud. Een impregnering zorgt er vervolgens voor dat de betonvloer ook nagenoeg niet verkleurd door UV-licht. Dit is overigens een bewuste keuze om te maken. Sommigen mensen vinden namelijk juist dat zonlicht een betonvloer over de jaren heen meer karakter geeft. Een coating om de invloed van zonlicht tegen te gaan is daarom altijd iets wat we in overleg met onze klanten afstemmen. We nemen de tijd om uw wensen op korte en langere termijn goed in kaart te brengen en geven u advies op basis van jarenlange kennis en ervaring. Zo weet u zeker dat u een investering doet waar u de komende jaren van kan genieten!

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Een unieke betonnen terrasvloer buiten? Neem contact op met AV Betonvloeren!

Ik hoop dat dit artikel u meer inspiratie heeft gegeven omtrent de vele mogelijkheden die betonvloeren u te bieden hebben. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer voor uw terras of woning? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!