Kun je woonbeton naadloos doorleggen bij een aanbouw?

Stel je hebt een nieuw huis gekocht waar een schitterende woonbeton vloer in ligt en je wil eigenlijk graag een aanbouw plaatsen. Kun je die woonbeton vloer dan naadloos doorleggen naar de aanbouw zodat je die mooie uitstraling doortrekt? En waar moet je allemaal op letten? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en geven we tips om een mooi en duurzaam resultaat te behalen. Heb je specifieke vragen of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact op met AV Betonvloeren via telefoon of e-mail.

Mogelijkheden van woonbeton bij een aanbouw

Het doorleggen van woonbeton bij een aanbouw is zeker mogelijk, al brengt het wel enkele uitdagingen met zich mee.

Om te beginnen, moeten zowel de bestaande vloer als de nieuwe vloer exact op hetzelfde niveau liggen. Dit betekent dat eventuele hoogteverschillen tussen de oude en nieuwe fundering volledig geëgaliseerd moeten worden. Een vloeiende overgang is alleen mogelijk als de ondergrond stabiel is. De basis moet dus grondig gecontroleerd en voorbereid worden voordat het woonbeton, van zo’n 12 cm dik, gestort kan worden.

Wapening in het beton

Daarnaast is het belangrijk dat de structuur van beide vloeren identiek is. Dit omvat de samenstelling van het beton zelf en de wijze waarop de wapening wordt aangebracht. De juiste wapening zorgt voor de benodigde sterkte en voorkomt scheurvorming. Daarnaast vlinderen we bij AV Betonvloeren uw woonbetonvloer, om deze extra robuust te maken en een gladde, strakke afwerking te geven.

Als bij het aanleggen een fout wordt gemaakt kan dit voor scheurvorming zorgen, wat een erg kostbare klus gaat zijn om te verhelpen. Zorg dus dat u voor het aanbrengen van uw woonbeton vloer echt voor een specialist kiest, die weet waar hij op moet letten.

Kleurverschil bij doortrekken woonbeton vloer

Het naadloos doortrekken van een woonbeton vloer is geen eenvoudige klus. De enige manier om er echt zeker van te zijn dat de woonbeton vloer naadloos doorloopt vanuit de woning naar de aanbouw, is door de gehele vloer te vervangen. Door alleen de vloer in de aanbouw aan te pakken bestaat er altijd een zeer reële kans op kleurverschil tussen de oude en nieuwe delen van de vloer. Dit kleurverschil kan om verschillende redenen ontstaan, die hieronder worden uitgelegd.

Kleine variaties in de samenstelling woonbeton

Elke nieuwe partij beton kan kleine variaties in de samenstelling en de eigenschappen van de gebruikte materialen hebben. De kleur van het beton wordt beïnvloed door de specifieke mengverhouding van cement, zand, water en eventuele kleurstoffen. Zelfs kleine afwijkingen in de hoeveelheid of de kwaliteit van deze componenten kunnen leiden tot zichtbare kleurverschillen.

Omstandigheden tijdens het uitharden

De omstandigheden waaronder het beton uithardt, zoals temperatuur, vochtigheid en ventilatie, spelen een grote rol in het uiteindelijke uiterlijk van de vloer. Bij de oorspronkelijke vloer en de nieuwe uitbreiding kunnen deze omstandigheden verschillen, wat kan resulteren in variaties in kleur en textuur. Een vloer die in de zomer wordt gestort, kan bijvoorbeeld anders uitharden dan een vloer die in de winter wordt aangebracht, zelfs als dezelfde materialen en mengverhoudingen worden gebruikt.

Gebruik van kleurstoffen en additieven

Als kleurstoffen of andere additieven zijn gebruikt in de oorspronkelijke vloer, is het belangrijk om dezelfde producten te gebruiken bij de nieuwe vloer. Kleine verschillen in de partij van de kleurstof kunnen echter nog steeds resulteren in lichte kleurvariaties.

Hoewel het volledig elimineren van kleurverschillen niet altijd mogelijk is, kan een gespecialiseerd bedrijf als AV Betonvloeren wel met u meedenken om een zo consistent mogelijk resultaat te bereiken.

Woonbeton vloer matcht goed met andere vloeren

Misschien heeft u een mooie vloer liggen in de woning en wilt u alleen een woonbeton vloer in de aanbouw laten aanbrengen. Een woonbetonvloer past prima bij andere stijlen vloeren zoals PVC, hout of tegels. Door in uw aanbouw voor woonbeton te kiezen, creëert u een strakke en veelzijdige basis die moeiteloos aansluit bij verschillende interieurstijlen. Dit zorgt ervoor dat verschillende ruimtes in uw huis mooi in elkaar overlopen, zonder dat u concessies hoeft te doen aan stijl of functionaliteit.

Woonbeton past bij diverse stijlen

Stel, u heeft in de bestaande woning een mooie houten vloer. Dan kunt u in de aanbouw probleemloos een woonbetonvloer aanbrengen. De strakke, moderne uitstraling van woonbeton vormt een prachtig contrast met de warme, natuurlijke look van hout. Dit zorgt voor een mooie dynamiek in uw interieur, waarbij beton en hout elkaar aanvullen. Zo krijgt u een vloeiende overgang tussen de ruimtes en versterkt u het gevoel van eenheid in uw huis.

Ook met PVC-vloeren is woonbeton een goede combinatie. PVC is verkrijgbaar in allerlei stijlen en kleuren, wat het makkelijk maakt om een look te creëren die zowel praktisch als aantrekkelijk is. Woonbeton en PVC samen bieden een onderhoudsvriendelijke oplossing die tegen een stootje kan, perfect voor drukbezochte gezinswoningen. De strakke lijnen van beton en de veelzijdigheid van PVC vormen samen een modern geheel.

Tegelvloeren passen ook goed bij woonbeton. Tegels voegen textuur en visuele interesse toe, terwijl beton zorgt voor een strakke en stevige basis. Deze combinatie werkt goed in ruimtes die zowel stijlvol als functioneel moeten zijn, zoals badkamers en keukens. Tegels kunnen helpen om zones binnen open ruimtes te creëren, zonder dat er abrupte overgangen zijn.

Woonbeton is veelzijdig toepasbaar

Woonbeton vloeren zijn niet alleen veelzijdig qua stijl, maar ook qua toepassing. Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenruimtes, waardoor u bijvoorbeeld een consistente look kunt creëren van een woonkeuken naar een aangrenzend terras. Dit versterkt het gevoel van ruimtelijkheid en verbindt binnen- en buitenleven op een natuurlijke manier.

Met een woonbeton vloer in uw aanbouw investeert u in een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing die jaren meegaat. Beton is sterk en bestand tegen slijtage en vlekken, terwijl het makkelijk schoon te houden is. Dit betekent minder tijd en moeite voor onderhoud en meer tijd om te genieten van uw prachtige woning.

Zoekt u een woonbeton vloer voor uw aanbouw?

Heeft u vragen, wilt u persoonlijk advies of ontvangt u graag een offerte voor een woonbeton vloer in uw aanbouw? Neem contact op met AV Betonvloeren. Wij helpen u graag met een woonbeton vloer van de allerbeste kwaliteit!

Anthony Verhoeven - AV Betonvloeren

Kunnen wij uw helpen met uw vloerkeuze?

Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over met dit artikel over gietvloer of woonbeton vloer. Heeft u nog vragen of interesse in een betonvloer? AV Betonvloeren is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant, en we helpen u graag bij uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!